Živočíšna výroba
Zhodnocuje zdroje rastlinnej výroby tak, že ich pretvára na živočíšne výrobky (mäso, tuk, mlieko, vajcia, koža a kožušina, perie), zabezpečuje výživu populácie proteínmi živočíšneho pôvodu a poskytuje aj suroviny pre časť spracovateľského priemyslu. Odpady živočíšnej výroby, ako napríklad hnoj, hydinový trus, spätne ovplyvňujú rastlinnú výrobu. Čiastočné uvoľnenie cien potravinárskych produktov sa prejavilo najmä na zvýšení cien výrobkov živočíšnej výroby. Odrazilo sa to aj v postupnom znížení celkovej trhovej produkcie živočíšnej výroby.
Prezentácia: Živočíšna výroba.ppt (1,5 MB)
Niečo pre deti :)
Viete deti, že môžete mať svoju vlastnú kravičku? Slovensko môže byť jedinou krajinou na svete, kde všetky kravičky „vlastnia“ deti. Cieľom projektu je zvýšiť v rodinách uprednostňovanie slovenských mliečnych výrobkov. Slovenské mliečne výrobky tak budú môcť byť vyrábané z mlieka kravičiek vašich detí. Každá kravička je skutočná a žije na niektorej slovenskej farme.